<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Jinxi u Banjaluci!

<p>Sa početkom u 22 časa u DFK Klubu još jedan u nizu odličnih koncerata. Banjalučkoj publici predstavio se ovaj put zagrebački bend Jinx!  U Banjaluci su predstavili i pjesme sa svog novog albuma Diksilend!</p>

12. februar 2011, 12:00



Malo je koji bend na svijetu svojoj karijeri dodao tako lijep, otvoren i optimističan epitaf kao Jinx.

Prvi album Sextaszy (1995) predstavlja na neki način Jinxe prije Jinxa kakve poznajemo, bez Berka na bubnjevima i Samira na basu, bez Jakše i Pavlice, na engleskom jeziku kojeg se tako dugo i tvrdoglavo nisu željeli odreći. Sextaszy, kao jedan od prvih potpunih proizvoda producentskog tandema braće Muratović, posjeduje šarm prve ploče, slatki okus otkrića sa rijetkim pop draguljima poput 'Little Devil', 'Let's Talk About', 'Good Times In Bed'...

Dvije godine kasnije slijedi album Second Hand s i danas aktuelnim hitovima poput Smijem se i Brazila.

Album Pompei (1999) sadrži deset novih muzičkih proizvoda, koje autorski potpisuje Coco Mosquito, osim pjesme Kashish, za koju glazbu potpisuju članovi grupe Jinx, a tekst Coco Mosquito.

Album Pompei sniman je u studijima Tivoli - Ljubljana i Funhouse - Zagreb tijekom februara, marta i aprila, te miksan u ljubljanskom studiju Tivoli uz pomoć ton majstora Ace Razbornika.

Sljedeći, a po svemu tada sudeći i posljednji album Avantura počinje (2001), sasvim je slučajno stavila tri tačke na blistavi niz albuma koji su uspješno vratili dignitet hrvatskoj pop muzici; nikakvih zadnjih misli i skrivene ironije nije bilo u trenutku davanja naslova posljednjem studijskom projektu benda.

Nakon Avanture uslijedio je razlaz benda, a mnogi su (vrlo opravdano) smatrali kako su se Jinxi povukli na samom vrhuncu svoje karijere.

No, 2007. bend se ponovno okuplja i za Dallas Records kao izdavača objavljuje novi album Na zapadu te su fanovi dobili još jednu priliku uživati u izuzetnim vokalnim izvedbama pjevačice Yaye i njenog osebujnog benda.

Jinxi su skinuli urok s hrvatske pop muzike devedesetih, a nastavljaju s takvim radom..

Oni su mala, ali nevjerojatno uspješna fabrika hitova sposobni u jednoj pjesmi, jednom savršenom pop trenutku, ujediniti ukuse kao da ih baš ništa ne dijeli. Usamljeni čuvari mainstreama u zemlji koja ga je davno izgubila, vrlo su brzo postali kategorija za sebe. Od 1997. kada nam je Second hand razvukao osmijeh preko lica, pa sve do ulaska u neke nove, još nepoznate avanture, nije ih se moglo zaobići – dokazivali su reputaciju svakim sljedećim hitom i rasprodanim koncertom.

A sad dolaze u Banjaluku da vam predstave novo muzičko čudo - DIKSILEND!