<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pretvarajte se da ste student na Oksfordu, za određenu cijenu

Svi znamo da magične škole poput Hogvartsa ne postoje, ali ukoliko želite da imate podjednako magično iskustvo, drugi najbolji izbor svakako može biti Univerzitet Oksford. Sada tamo možete da izjamite sobu za 158 dolara po noćenju, prenosi "Huffington Post".

31. august 2014, 12:00

Keble koledž, jedan od najvećih koledža na univerzitetu, nudi noćenje sa doručkom kako bi turisti mogli da osjete dašak atmosfere unutar ovog nevjerovatnog naučnog zdanja.

Gosti će doručkovati u viktorijanskoj sali za ručavanje univerziteta, a biće im dostupne i sale za ručak i večeru kao i bar koledža.

Jednokrevetna soba koštaće 108 dolara po noćenju, dok će dvokrevetna koštati 158 dolara. Sobe su dostupne tokom ljeta, kada nema predavanja.

„Odsjedanje na Oksford univerzitetu tokom ljeta je jedna od najčuvanijih tajni Ujedinjenog Kraljevstva. Odsjednite u fascinantnom istorijskom i kulturnom ambijentu i upoznajte neke od najinteresantnijih ljudi koje ćete ikda imati priliku da sretnete, i sve to po ceijni nižoj od one koju bi izdvojili za hotel“, izjavila je predstavnica univerziteta Anđela Sauthol.

I dok druge škole u Ujedinjenom Kraljevstvu nude sličan smještaj, zgrade koje oduzimaju dah u Oksfordu teško će naići na konkurenciju.

Turisti mogu da posjete univerzitetski kampus, potraže neke od lokacija na kojima je sniman Hari Poter i uživaju u istoriji grada.

Preuzeto sa B 92