<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Brčko: štete od posljednjih poplava preko 2,2 miliona KM

Na današnjoj sjednici Vlada Brčko Distrikta BiH usvojila je zaključak o nastavku radova na saniranju riječnih vodotoka i mostova, te izgradnji potrebnih vodnih infrastrukturnih objekata.

26. august 2014, 12:00

- Za teren koji smo obišli u zoni Zapad procjena štete je oko 550.000 KM,  a uključuje potrebnu sanaciju ili izgradnju sedam mostova koji su potpuno ili djelomično oštećeni, dok je procijenjena šteta za zonu Istok oko 1.700.000,00 KM- kazala je predstojnica Odjela za javne poslove u Vladi Brčko Distrikta, Svjetlana Čivčić.

Dodala je  da se procjena odnosi isključivo na prometnice i mostove te da se putem hitnih postupaka javne nabavke već ušlo u proceduru izbora izvođača radova na saniranju oštećenja na prometnicama gdje je to trenutno moguće uraditi.

Istaknula je  da su posljednje poplave uglavnom nanijele štete na mostovima tako da su u većini slučajeva uništeni sami pristupi mostovima, dok su negdje čak i temelji mosta oštećeni.