<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dobra organizacija, prava lokacija: Savjeti za kupovinu školskog pribora

Svakog prvog septembra, učionice očekuju đake odmorne i spremne za novu školsku godinu. Naravno, početak školske godine, koliko god bio važan i lijep period za djecu, umije da bude naporan i stresan za roditelje. Djecu u školu treba poslati potpuno opremljenu za „nove radne pobjede“, a nabavka školskog pribora zahtejva od roditelja kako dosta vremena, tako i dosta novca.

27. august 2014, 12:00

Savjeti za organizaciju:

Najvažnije je napraviti plan nabavke, kako ne biste morali da je obavljate iz više puta. Dan prije odlaska u kupovinu, sastavite spisak potrebnog školskog pribora, zajedno sa djecom. Evo našeg podsjetnika, kako prilikom pravljenja spiska ne biste zaboravili nešto od neophodne opreme:

Spisak skolskog pribora

1. Školska torba ili ranac: važno je da bude od kvalitetnog materijala kako bi djetetu mogla da služi bar dvije godine. Obratite pažnju na veličinu – mora biti prilagođena visini djeteta, imati široke naramenice kako se ne bi usijecala u ramena i po mogućstvu – točkiće i ručku kada su mlađi osnovci u pitanju.

2. Sveske – malog i velikog formata, vježbanke. Savjet: ako možete da ih priuštite, uvijek prednost dajte kvalitetnijim sveskama sa koricama od jačeg kartona, koje neće odmah zadobiti „uši“. Za đake prvake naročito je važno da imaju sveske od kvalitetnog, jakog papira, jer ih čeka puno pisanja i brisanja!

3. Uvijači i naljepnice za sveske i udžbenike. Savjet: vodite računa o dimenzijama udžbenika. U prodaji se mogu naću uvijači prilagođeni udžbenicima različitih izdavača.

4. Pernica – u ponudi su pune i prazne pernice, pa ćete u dogovoru sa djetetom i u zavisnosti od potreba odabrati pravu. Vodite računa o kvalitetu – pernica je u upotrebi svakog dana i tokom cijele nastave, i loš kvalitet će se brzo pokazati. Nemojte zaboraviti ni na ukupnu težinu školske torbe pa zato izbjegavajte preteške pernice.

5. Pribor za likovno: drvene bojice, flomasteri, tempere, vodene bojice, voštane bojice, kolaž-papir, plastelin, glinamol, slikarske četkice, makaze sa zaobljenim vrhom, selotejp, lijepak za papir, blok za crtanje i kesa za blok.

6. Pribor za pisanje:
grafitne olovke, gumica, rezač (sa rezervoarom), penkalo, patrone, brisač, korektor, patent olovka, mine za olovku, markeri, pero i tuš,

7. Pribor za matematiku: šestar, lenjiri, uglomjer, digitron

8. Oprema za fizičko: patike, majica, šorc, torba za opremu.

9. Blokče za zapisivanje važnih informacija


10. Fascikle, registri, plastične koverte, periodni sistem…

11. Razno: globus, stona lampa, trenerke, kišna kabanica, novčanik, plastične kutije za užinu…

Bonus savjet: Iskoristite početak školske godine da nabavite zalihe potrošnog materijala (rezervne sveske, blokovi, olovke, mine, patrone), jer su cijene tada najpovoljnije.

Kako odabrati mjesto kupovine:

Najmanje vremena ćete izgubiti ukoliko sav školski pribor i opremu za đaka kupujete na jednom mjestu. Prodavnice široke potrošnje nude kompletan asortiman školske opreme i to u širokom rasponu cijena i velikoj raznovrsnosti robnih marki, po najpovoljnijim cijenama.

Izvor Detinjarije.com