<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Netanyahu proglasio pobjedu u ratu protiv Hamasa u Pojasu Gaze

Izraelski premijer

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u srijedu je proglasio pobjedu u nedavnom ratu protiv Hamasa u Pojasu Gaze, rekavši da je vojna kampanja nanijela težak udarac mnilitantima i da sporazum o primirju ne pruža nikakve ustupke toj islamskoj militantnoj grupi.

28. august 2014, 12:00

 Netanyahuovi komentari, objavljeni u udarnom terminu na nacionalnoj televiziji, izgleda da imaju za cilj suprotstaviti se kritičarima sedmonedjeljnog rata u kome je ubijeno više od 2.200 ljudi. 

I tvrdolinijaši u vladajućoj koaliciji i mještani južnog Izraela koji je bio metom raketiranja tvrde da je rat predstavljao neuspjeh jer nije ni zaustavio ni Hamasove raketne napade niti je svrgnuo tu grupu s vlasti. 

'' Hamas je teško pogođen'' - izjavio je Netanyahu, dodajući da Izrael "neće pristati ni na jedan Hamasov zahtjev" u okviru sporazuma o primirju postignutog uz egipatsko posredovanje.  

Netanyahu je kazao da Izrael "neće tolerisati" novu raketnu vatru, i ako se napadi nastave, "mi ćemo odgovoriti i jače", prenosi AP.