<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kutak za djecu u Banjaluci: Sigurno mjesto za mališane

Kutak za djecu je prostor koji će pružiti djeci sigurno okruženje koje će im pomoći da povrate osjećaj normalnosti i strukture kroz organizirane aktivnosti za igru, druženje, učenje.

28. august 2014, 12:00

Udruženje Nova generacija u saradnji sa organizacijom Save the Children sutra otvara Kutak za djecu u Banjaluci koji finansira UNICEF, SDC – Švicarski ured za saradnju u Bosni i Hercegovini i SIDA – Švedska agencija za međunarodnu saradnju.

"Kutak za djecu je način direktnog rada sa djecom koji Save the Children provodi širom svijeta, kada god dođe do neke krizne situacije, čime se nastoji da se hitno obezbijedi siguran prostor gdje djeca mogu biti sklonjena i bezbjedna, kada postoji bilo kakva opasnost ili rizik po njihovo psiho-fizičko zdravlje I sigurnost", ističu iz Nove generacije.

Dodaju da je Kutak za djecu prostor koji će pružiti djeci sigurno okruženje koje će im pomoći da povrate osjećaj normalnosti i strukture kroz organizirane aktivnosti za igru, druženje, učenje.

Kutak za djecu će biti otvoren svakim radnim danom od 11.00 do 15.00 časova. U Kutku za djecu će raditi dva vaspitača svakog dana, a volonteri će im pomagati da se kroz razne aktivnosti djeci omogući obuhvatniji i zanimljiviji sadržaj.

Kutak za djecu će biti smješten u OŠ Borisav Stanković u naselju Lazarevo i biće otvoren do sredine novembra.



VIZIJA: SVAKO DIJETE TREBA DA IMA SREĆNO DJETINJSTVO

Udruženje Nova generacija je nestranačko, nevladino, neprofitno i humanitarno udruženje socijalnih radnika, psihologa i drugih profesionalaca u oblasti socijalnih djelatnosti

Ova organizacija se kontinuirano angažuje u različitim oblicima tradicionalne i alternativne edukacije i doedukacije studenata, profesionalaca i pomagača, naročito u nevladinom sektoru, u saradnji sa nastavnicima i saradnicima na Univerzitetima u zemlji i inostranstvu i van njega, studentskim i drugim nevladinim udruženjima, te pružanje oblika stručne pomoći uključujući i savjetodavni i terapijski rad sa ciljnim grupama.

U ostvarivanju svoje misije, Nova generacija sarađuje sa stručnim, profesionalnim, vladinim i nevladinim i studentskim organizacijama u našim i drugim zemljama, a posebno sa onim organizacijama i ustanovama koje imaju razvijene oblike socijalnog rada.


Njihova vizija je da svako dijete ima pravo na srećno djetinjstvo, porodicu i dom koji mu pružaju roditelji i društvo. Svaka osoba ima pravo na život dostojan čovjeka!