<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Susret Bevanda - Vučić u Berlinu: Evropska perspektiva zajednički put za obje države

Premijeri su naglasili značaj daljeg povezivanja u svim aspektima, a posebno u jačanju privredne saradnje u regiji, ističući da time žele pridonijeti stabiliziranju cijelog regiona

28. august 2014, 12:00

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda susreo se danas u Berlinu s premijerom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.

Tokom susreta Bevanda i Vučić razgovarali su o današnjoj konferenciji o Zapadnom Balkanu i razmijenili stavove o odnosima u regiji.

"Naglasili su značaj daljeg povezivivanja u svim aspektima, a posebice u jačanju gospodarske suradnje u regiji, ističući da time žele pridonijeti stabiliziranju cijelog regiona. Sugovornici su  razmjenili mišljenja i o suradnji na europskom putu, naglašavajući da je evropska perspektiva zajednički put za obje države", saopćenoje iz Vijeća ministara BiH.

Sastanku je prisustvovao ministar vanjskih poslova Republike Srbije Ivica Dačić.

Predsjedatelj Bevanda predvodi izaslanstvo BiH na Konferenciji šefova vlada, ministara vanjskih poslova i ministara ekonomskih poslova o Zapadnom Balkanu u Berlinu čiji je domaćin kancelarka SR Njemačke Angela Merkel. Bevanda će poslijepodne učestvovati na radnoj sjednici premijera sa kancelarkom SR Njemačke Angelom Merkel i predsjednikom Europske komisije Joséom Manuelom Barrosom.