<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Počinje nova sezona malog Magacin Kabarea

Kreativne radionice Malog Magacin Kabarea primaju nove polaznike i započinju još jedan ciklus radionica kroz koji uče, zabavljaju se i pripremaju novi film i pjesme.

28. august 2014, 12:00

Od ovog septembra Mali Magacin Kabare započinje novi ciklus radionica i uvodi novitete u svoj rad. Radionice kreativnosti i mašte i gitare i muzike, nastavljaju svoj rad, ali otvaraju svoja vrata i tinejdžerima.

Od ovog ciklusa Mali Magacin Kabare bit će bogatiji i za novu radionicu. Radionica Stripa će voditi Filip Andronik, strip crtač i stand up komičar, a polaznici će učiti o stilovima crtanja, načinu na koji mogu osmisliti svoj lik i priču, te će crtati i stvarati svoj strip.

Polaznici Malog Magacin Kabarea su u protekle tri godine predstavili 3 predstave, te pripremiili prvi bh. dječiji dokumentarno igrani film Mit o Bosni i Hercegovini, a u oktobru će predstaviti i svoj drugi film, mjuzikla LJUBAV.

Mali Magacin Kabare je jedinstven program radionica kroz koje djeca razvijaju svoju maštu, uče, ali imaju priliku slobodno iskazati svoje mišljenje i stav o društvu u kojem žive. Na kraju svakog ciklusa radionica, djeca predstavljaju svoj rad kroz film, te su prošle godine predstavili prvi dječiji bh. dokumentarno igrani film ''Mit o Bosni i Hercegovini''. O problemima s kojim se susreću roditelji i njiovom uticaju na djecu, polaznici Malog Magacin Kabarea kroz svoje likove, priče i filmove šalju jasnu poruku i stav o lošim odnosima i stanju našeg društva.

Za prijave i više informacija svi zainteresovani mogu kontaktirati na broj telefona 066 935 016 ili putem e-maila [email protected]