<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Konferencija o Zapadnom Balkanu: Merkelova na sastanku sa liderima regiona

Merkelova se u zgradi njemačke vlade sastala sa čelnicima Albanije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Hrvatske i Slovenije

28. august 2014, 12:00

Počela je radna sjednica premijera regije Zapadnog Balkana u Berlinu, gdje se na poziv vlade Savezne Republike Njemačke danas održava konferencija o Zapadnom Balkanu, javlja Anadolu Agency (AA).

Savezna kancelarka Angela Merkel, ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier i ministar privrede Sigmar Gabriel sa šefovima vlada, ministrima vanjskih poslova i ministrima privrede iz regiona razgovaraju o regionalnoj saradnji na putu EU integracija.

Merkelova se u zgradi njemačke vlade sastala sa čelnicima Albanije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Hrvatske i Slovenije.

Nakon fotografisanja sa liderima regiona sastanak je održan iza zatvorenih vrata.

Evropsku uniju će pred šefovima vlada zastupati predsjednik Komisije José Manuel Barosso. Nakon toga će u okviru radne večere od 18,30 do 20,30 sati uslijediti plenarna sjednica.

Nakon prvog dijela konferencije u večeras će Merkelova, predsjednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso i premijer Albanije Edi Rama održat će konferenciju za medije.