<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ovako izgleda vrhunac fotošopa

Do sada smo viđali kako fotošop skida kilograme, briše bore, a onda se u kampanji "Fella Swim'" otišlo korak dalje. Kada se primijenila ova mala pomoć, australijska manekenka, Megan Kausmen, postala je "savršena", onako kako pravila marketinga nalažu.

29. august 2014, 12:00

Manekenka i zvijezda kampanje je na svom instagram profilu prikazala kako ju je promijenio fotošop. Fotografije su djelo Pipa Samervila.

Post je bio bunt ove manekenke koja ne pristaje na to da je vještački uljepšavaju.

- Nije u redu mijenjati žene kako bi bile mršavije, nikada to ne treba da se radi- napisala je ona.

Fotošopom je izmijenjeno cijelo tijelo manekenke, a pored nje  na ovakav potez burno je reagovao i fotograf. Kreatori kampanje su na kraju povukli spornu fotografiju, ali ni fotograf ni manekenka se nisu nakon toga umirili.

Megan je istakla da je kampanja plod usmene saradnje, i da nije bilo potpisivanja nikakvog ugovora. Ipak, potez smatra prekršajem jer je fotošop korišćen bez ikakave dozvole.

Pip Samervil je poručio da uprkos ovoj kampanji raste svijest ljudi o lošim stranama fotošopa i da je on srećan što je deo jedne revolucije protiv ovog vještačkog načina uljepšavanja.