<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Inovacijski turnir Fondacije Mozaik

Fondacija Mozaik, u saradnji sa kompanijom Deloitte iz Sjedinjenih američkih država, sa zadovoljstvom najavljuje prvi bosanskohercegovački inovacijski turnir.

29. august 2014, 12:00

Inovacijski turnir će se održati 4. septembra na Jahorini, gdje će se okupiti dokazani mladi lideri i liderke  iz cijele Bosne i Hercegovine da predstave svoje ideje pred komisijom za odabir najinovativnijih rješenja.


Stručnjaci iz Deloitte-a će podučiti mlade da uspješno razviju i predstave svoju inovaciju, a najbolji od 10 omladinskih timova će dobiti priliku za dodatno poslovno savjetovanje, potencijalni pristup finansiranju i vrijedne tehnološke nagrade. Struktura turnira je usmjerena na podsticanje natjecateljskog duha, ne  izostavljajući pri tom međusobnu saradnju kao važan element u procesu razvoja inovacije.

Inovacijski turnir je prvi u seriji inovativnih aktivnosti koje će Fondacija Mozaik sprovesti u narednih 10 godina kako bi ostvarila svoj strateški cilj – da bosanskohercegovačka omladina postane najpoduzetnija omladina u regionu.

O organizatoru:

Fondacija Mozaik je vodeća regionalna društveno poduzetna organizacija, specijalizirana za rad sa  mladima kao primarnim akterima lokalnog razvoja. Okosnicu našeg pristupa čini pažljiva kombinacija  poduzetnog pristupa dodjeli grantova i odgovorajućih obrazovnih programa sa fokusom na dugoročni socio--ekonomski razvoj BiH.

Deloitte je jedna od vodećih svjetskih organizacija za pružanje profesionalnih usluga iz  područja revizije, poslovnog, poreskog i finansijskog savjetovanja za javne i privatne klijente iz različitih  industrija. Uz globalno uvezanu mrežu u više od 150 zemalja, Deloitte donosi klijentima visoko  kvalitetne usluge, garantujući neophodno razumijevanje najkompleksnijih poslovnih izazova.

D2International je progam kroz koji mladi perspektivni kadar Deloitte-a pronalazi i volonterski razvija inicijative koje mogu napraviti značajnu promjenu na globalnom nivou..