<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Britanski političar pretučen zbog kritikovanja izraelskih napada na Gazu

Galloway je smješten u bolnicu nakon što ga je nepoznata osoba fiizički napala na ulici u poznatom naselju Notting Hill u Londonu

31. august 2014, 12:00

Britanski poslanik George Galloway je napadnut na ulici u Londonu, pretrpjevši ozbiljne povrede glave dok mu je slomljeno nekoliko rebara, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, 60-godišnji Galloway je smješten u bolnicu nakon što ga je nepoznata osoba fiizički napala na ulici u poznatom naselju Notting Hill u Londonu.

Inače, ovaj britanski političar poznat je kao žestoki kritičar izraelskih napada na Gazu.

Također, njegov glasnogovornik je izjavio kako je fizički napad na Gallowaya povezan s njegovim političkim stavovima o Izraelu.

"George se fotografisao s nekim osobama kada ga je nepoznati muškarac iznenada napao. Skočio je na njega i počeo ga udarati pesnicama. Napad je povezan s Gallowayovim komentarima o Izraelu, jer je napadač spominjao holokaust", kazao je njegov glasnogovornik.

U bolnici su ustanovili kako Galloway ima slomljeno rebro te lakše povrede glave i lica.

Inače, ovo nije prvi put da je ovaj političar fizički napadnut, jer je 2008. godine također bio žrtva napada u Londonu.

Policija u Londonu je saopćila da je nakon napada privela 39-godišnjeg muškarca zbog sumnji za ovaj napad na britanskog političara.