<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Džeko, Pjanić, Begović i društvo stigli u Zenicu

Pripreme reprezentacije BiH

Dio reprezentativaca Bosne i Hercegovine u fudbalu stigao je danas u Trening Centar N/FS BiH u Zenici, gdje će se pripremati za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

02. septembar 2014, 12:00

 U Trening centar, gdje će se "zmajevi" prvi put pripremati za zvanične utakmice, tokom dana su stigli Izet Hajrović, Muhamed Bešić, Haris Medunjanin, Miralem Pjanić, Asmir Begović, Tino Sven Sušić, Edin Džeko, Avdija Vršajević, Jasmin Fejzić, Gojko Cimirot, Goran Zakarić, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ i Ermin Bičakčić. Ostali reprezentativci bi se tokom večeri trebali pridružiti svojim kolegama u Zenici.

Selektor Safet Sušić je nakon dolaska u trening kamp u Zenici dao kratku izjavu za medije.

"Nema otkaza i to je bitno, igrači koji dolaze su, nadam se, raspoloženi. Igrači koji ne budu igrali u Tuzli će trenirati i to je dobro. Imat ćemo dva treninga sutra i to za pojedine igrače jer neki moraju nazad za Sarajevo da riješe stvari oko vize. Imamo dosta mladih igrača i treba im pomoći da sazriju tako da možemo imati kvalitetnu ekipu na Evropskom prvenstvu. Stare, iskusne igrače nije lako zamijeniti, ali na nama je da završimo posao. Nažalost, ostali smo i bez Kolašinca, ali to se dešava kada imate ekipu od 23 igrača", izjavio je selektor Sušić. 

Novi igrač Deportiva iz La Corune Haris Medunjanin je rekao da bi utakmica s Lihtenštajnom trebala pokazati u kakvoj su formi igrači, s obzirom da su nacionalna prvenstva tek počela i da je ovo okupljanje zbog toga jako bitno. 

Reprezentacija BiH će na stadionu Tušanj u Tuzli 4. septembra protiv Lihtenštajna imati generalnu probu pred prvu utakmicu kvalifikacija za EURO 2016 s Kiprom koja je na rasporedu 9. septembra na stadionu Bilino Polje u Zenici.