<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Facebook i Google žele da kupe Twitter

<p>I pored visoke cijene koju su Facebook i Google navodno voljni da plate, Twitterovi rukovodioci izgleda nisu zainteresovani za prodaju.<br />

14. februar 2011, 12:00

Rukovodioci Facebooka, Googlea i još nekih kompanija, razgovarali su s predstavnicima Twettera o mogućem preuzimanju ove kompanije. Prema onome što izveštava časopis Wall Street Journal, vrednost kupovine mogla bi da iznosi deset milijardi dolara.

Ovaj iznos se čini prilično visok za kompaniju koja je u prethodnoj godini ostvarila prihod od 45 miliona dolara, i time zabeležila gubitak, a ove godine se procenjuje da će prihod iznositi između 100 i 110 miliona dolara.

I pored visoke cene koju su Facebook i Google navodno voljni da plate, Twitterovi rukovodioci izgleda nisu zainteresovani za prodaju.

Kako navodi WSJ, Twitterovi rukovodioci žele da unaprede kompaniju koju vode i uvećaju joj vrednost na 100 milijardi dolara. Upravo iz tog razloga Twitter u poslednje vreme zapošljava inženjere i radnike drugih profila, a nedavno je i promenio vodeću strukturu. Generalni direktor Twittera trenutno je Dik Kostolo, koji je prethodno bio jedan od rukovodilaca u Googleu.

U objavljenom tekstu nije navedeno da li je Twitteru dostavljena formalna ponuda.

Twitter je popularna microblogging lokacija, na kojoj korisnici ostavljaju kratke poruke (tweetove), čija sadržina ne može biti duža od 140 znakova.

Lokacija je postala nezamenljiv alat poznatih ličnosti, zabavljača i sportista koji svoje obožavaoce obaveštavaju gde se nalaze ili iznose svoje stavove, dok kompanije koriste Twitter kako bi najavile nove proizvode ili tehnološke prodore.

Twitter, prema poslednjim podacima, ima 175 miliona korisnika.