<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Koncert Vlado Podany ORCHESTRAL PROJECT u Banjaluci

BANSKI DVOR BANJA LUKA 13.09.2014. 20:30

12. septembar 2014, 12:00

Vlado Podany Orchestral Project, autorsko je djelo Vlade Podanyja,koje na jedinstven način koristi etno strukture, instrumentarij, izvorne načine izvedbi napjeva naroda i narodnosti BiH, modernih muzičkih pravaca i klasičnih stilova.

Tokom izvodjenja ovoga djela, u svakom trenutku, na bini je prisutno preko 40 izvodjaca.Band,hor,sekcija gudača, plesačii jedinstven video prikaz, samo je dio ovoga izuzetno zahtjevnog izvodjenja.

“Muzika je pedantno i koncizno postavljena, što važi i za koloritne i bogate aranžmane, koji u pojedinim segmentima jasno dodiruju bosansko ethno nasleđe. Reč je o vrlo ozbiljnom projektu u kojeg je Podany uneo kompletnu ličnost, pokazujući da sa jednom ovako postavljenom pričom zna da se nosi kao iskusan i prekaljen profesionalac i zreo muzičar. Pomalo Jean Michel Jarre, pomalo Vangelis, ali Vlado je najviše svoj sa jasnim autorskim pečatom i potpisom.”

Branimir Lokner.


Ovaj koncert je poklon Vlade Podanya gradu Banja Luka, stoga je ulaz na koncert slobodan.