<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Gradiška: Očekuje se rast Save i plavljenje nebranjenih površina

Na području Bosanske Gradiške tokom dana očekuje se dalji rast rijeke Save što će prouzrokovati plavljenje nebranjenih površina u mjesnim zajednicama Vrbaška, Gašnica, Bistrica i Orubica, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije.

14. septembar 2014, 12:00

 Naloženo je da se pripreme paketi vode i hrane za domaćinstva koja se nalaze na nebranjenim područjima.

Štab je na jutrošnjoj sjednici konstatovao da je trenutni vodostaj rijeke Save od 730 centimetara na nivou kada se uvode redovne mjere zaštite od poplava.

Naloženo je da se u funkciju stave mobilne pumpe koje su tokom noći dopremljene u Bosansku Gradišku da bi se obezbijedilo kontinuirano ispumpavanje podzemnih voda iz kanalizacionog sistema.

Javnom preduzeću "Vode Srpske" i Republičkoj upravi Civilne zaštite upućen je zahtjev da u naredna 24 sata obezbijede mobilne pumpe većeg kapaciteta da bi se nadomjestio učinak pumpe koja je zbog zastarjelosti i kvara van funkcije.

Ekipe Štaba za vanredne situacije opštine Gradiška tokom dana boraviće na terenu i obići sve kritične tačke da bi se pravovremeno preduzimale sve neophodne mjere.

Štab smatra da su sve nadležne službe i privredni subjekti kao i svi raspoloživi resursi u stanju pune mobilnosti.