<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Goli Otok oaza gej turizma?

Udruženje Ekološko socijalni forum želi da od Golog otoka napravi kompeks zatvorenog tipa koji bi bio namijenjen rekreaciji, odmoru i druženju gej populacije iz cijeloga svijeta u kojem bi mogli da uživaju 24 sata u bezbjednom okruženju.

15. septembar 2014, 12:00

Osnivanjem " European Gay Resorta  - Croatia " napravio bi se korak u smjeru otvaranja hrvatskog turizma prema grupama kojima Hrvatska do sada nije bila jedna od primarnih destinacija, kažu iz Udruženja.

Ideju i realizaciju ovoga projekta iznio je predsjednik udruženja Aljoša Babić u obliku dopisa ministru turizma Lorencinu u decembru 2013. a predlaže mu da jednu od neiskorišćenih nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske stavi na raspolaganje u svrhu otvaranja gej kompleksa, prenosi RTRS.

Turizam kakav je danas u Hrvatskoj doživljava krizu dok dobre rezultate pokazuje ostvaruje specijalizovani turizam koji je okrenut određenim grupama u društvu, a ovaj segment turističkog tržišta u jakoj je ekspanziji, smatra Babić.

"Pripadnici LGBT populacije dobri su potrošači te ostavljaju više novca namijenjenog odmoru i zabavi pa tako prema procjenama "Gay European Tourism Association" homoseksualci godišnje troše između 48 – 52 miliona evra.

Brojne su mogućnosti, dodaju, nadogradnje turističke usluge kao što su organizacije krstarenja duž cijele Јadranske obale, organizacija izleta u poznate evropske turističke destinacije (Venecija, Beč, Plitvička jezera) te putem aerodroma na Krku posjete ostalim evropskim turističkim destinacijama. U planu im je izgradnja marine te brojnih drugih sportskih sadržaja. S ove lokacije moguće je organizovati izlete- krstarenja po čitavom Јadranu, sve do Dalmacije i Dubrovnika.