<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Prva žrtva poplava kod Kladova

Jedna osoba izgubila je život u poplavama koje su zbog velikih kiša danas zahvatile opštinu Kladovo, javlja Regionalna TV Bor.

15. septembar 2014, 12:00

Kako javlja ovaj medij, život je izgubila starija žena iz sela Podvrška. Ona je nastradala u Tekiji, u kojoj je najteža situacija i u kojoj se sprovodi evakuacija helikopterima.

Kladovo je od jutros odsječeno od svijeta, jer su obilne padavine u bujičnom toku s obronka planine Miroč srušile dva mosta koja iz Negotina vode ka ovom gradu. Oštećen je i put na Đerdapskoj magistrali kod Tekije.

Zbog obilnih kiša, proglašena je vanredna situacija, izjavio je danas načelnik Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije Predrag Marić.

Situacija s bujicama koje se slivaju s brda teška je i u opštinama Kladovo i Majdanpek, gdje rijeka Pek prijeti da poplavi centar grada.

Predsjednik opštine Kladovo Radovan Arežina rekao je danas agenciji Beta da vrlo teška situacija u selu Grabovica, iz koga je jedan dio ljudi već evakuisan.