<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Gradiška: Uprkos visokom vodostaju Save stanje pod kontrolom

Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a Stevo Mirjanić razgovarali su danas u Gradišci o stanju nakon posljednjih poplava u u tom gradu, gdje je usaglašeno da se nadležnost nad funkcionisanjem prepumpne stanice „Kej“ sa javnog preduzeća „Vode Srpske“ prenese na Općinu Gradiška.

15. septembar 2014, 12:00

Latinović je rekao da je i pored značajnog porasta vodostaja rijeke Save stanje u Gradišci stabilno. Kazao je i da ne očekuje drastičan porast te rijeke zbog nadolaska novog vodenog talasa iz pravca Siska, jer informacije iz Hrvatske govore da je otvoreno Lonjsko polje, što bi značajno trebalo ublažiti pritisak nadolazeće vode u Gradišku.

Kada je u pitanju dalje funkcionisanje prepumpne stanice „Kej“ koja je trenutno u nadležnosti „Vode Srpska“, Latinović je naveo da je sa ministrom Mirjanićem postignut dogovor da se, u što kraćem roku, sačini ugovor da se ova prepumpna stanica prenese u vlasništvo Općine Gradiška i na upravljenje KP „Vodovod“ Gradiška.

Latinović je podsjetio da je zbog kvara jedne od dvije pumpe na prepumpnoj stanici „Kej“, koji se desio u četvrtak, 11. septembra, izazvano plavljenje oko 500 podrumskih prostorija na području Senjaka i Bok Jankovca. Kao odgovor na određene spekulacije vezane za pitanje odgovornosti kvara pumpe, Latinović je pojasnio da Općina nije imala direktnu konekciju sa održavanjem ovog objekta, te kategorično potvrdio da je riječ o isključivoj nadležnosti „Voda Srpske“.

Načelnik općine Gradiška Zoran Latinović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a Stevo Mirjanić, ministar unutrašnjigh poslova RS-a Radislav Jovičić, direktor policije Gojko Vasić i direktor Uprave civilne zaštite Veljko Elez obišli su danas prepumpnu stanicu „Liman“.