<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sorensen: Pobjednici na izborima će imati veliku odgovornost

Evropska unija će pažljivo pratiti izborni proces u Bosni i Hercegovini i podržavamo dolazak Posmatračke misije ODIHR-a, rekao je šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Peter Sorensen, na sastanku sa šeficom Posmatračke izborne misije OSCE/ODIHR-a Corien Jonker održanom danas u Sarajevu

16. septembar 2014, 12:00

Ambasador Sorensen je istakao važnost domaćeg posmatranja izbora i učešća, posebno aktivnosti koalicije ''Pod lupom'', i pozvao je građane BiH da glasaju na oktobarskim Općim izborima.

- Ukoliko ne glasate, glasali ste za osobu koja je pobijedila - rekao je Sorensen.

Istakao je da ko god bude izabran na oktobarskim izborima ima odgovornost da pokrene zemlju, posebno putem ekonomskih reformi sadržanih u Sporazumu za rast i zapošljavanje.

- Prvenstveno, bitno je ono što građani očekuju. I građani BiH i zemlje članice EU žele da se ova zemlja priključi Evropskoj uniji. Svako istraživanje u ovoj zemlji pokazuje da građani žele bolji život - žele posao, bolje plate i penzije, dobro obrazovanje i zdravstveni sistem te snažnu borbu protiv korupcije. Svojim glasovima, građani Bosne i Hercegovine će izabrati one za koje misle da su najbolji za taj posao i za ostvarivanje tih rezultata - zaključio je ambasador Sorensen.