<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dramatični prizori poplava u Srbiji, poginula najmanje jedna osoba (video)

Velike štete

U poplavama koje su zbog velikih kiša u ponedjeljak zahvatile općinu Kladovo na istoku Srbije stradala je jedna osoba, potvrdili su službeni izvori.

16. septembar 2014, 12:00

 Starija žena izgubila je život u naselju Tekija kod Kladova gdje je najteža situacija i gdje je u toku evakuacija plovilima i helikopterima.

Kladovo je još od jutros odsječeno jer su obilne kiše izazvale bujice s obronaka planine Miroč i srušile dva mosta koji iz Negotina vode prema Kladovu, a oštećena je i Đerdapska magistrala kod Tekije, navodi B92.

Načelnik općine Kladovo Radovan Arežina kaže da je ugroženo više od 1.000 porodica u naselju Tekija i okolini.

Po posljednjim izvještajima Radiotelevizije Srbije, tokom večeri je iz Tekije evakuisano oko 300 ljudi, a šef Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić kaže da se tokom noći očekuje evakuacija još najmanje 300 osoba.

Velike štete zbog obilnih kiša i olujnog vjetra pretrpjela je i hidroelektrana Đerdap 1, ali njezin rad nije ugrožen, saopštila je Elektroprivreda Srbije.