<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nicolas Anelka karijeru nastavlja u Indiji

Seli u Mumbai City

Francuski fudbalski as Nicolas Anelka će karijeru nastaviti u indijskom klubi Mumbai City, prenosi Anadolu Agency (AA).

16. septembar 2014, 12:00

 Indijska fudbalska Super liga je na svom zvaničnom Twitter profilu objavila da će tridesetpetogodišnji Anelka nastupati u Mumbai Cityju i da će to biti od velikog značaja za promociju Super lige koja počinje u oktobru, kao i za razvoj fudbala u Indiji.

Anelka je u bogatoj karijeri nastupao u dresovima PSG-a Real Madrida, Arsenala, Liverpoola, Manchester Cityja, Chelseaja, Juventusa, Fenerbahcea i West Bromwicha, kojeg je neslavno napustio pošto je dobio kaznu pet utakmica zabrane zbog nacističkog pozdrava publici tokom utakmice.

Indija sve više ulaže u razvoj fudbala. Njihova Super liga broji osam klubova i sezona traje tri mjeseca. Predstojeće sezone u Indiji će igrati brojni slavni fudbaleri koji su u poznim igračkim godinama, ali još uvijek sposobni da promovišu fudbal i sport.

Među njima su Alesandro Del Piero, David Trezeguet, Robert Pires, Luis Garcia, Joan Capdevila, David James i brazilski trener Zico, piše Anadolu Agency.