<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Murinjo: Ronaldo me iznevjerio

Grupna faza Lige šampiona počinje večeras, a menadžer Čelsija Žoze Murinjo podgrijao je atmosferu izjavom da ga je Kristijano Ronaldo iznevjerio dok je sjedio na klupi Reala.

16. septembar 2014, 12:00

 "Osvajanje Lige šampiona dva puta je nešto što je moju karijeru načinilo posebnom. Učestvovao sam u nekoliko polufinala, a neki porazi su mi posebno teško pali. Na primjer, nepostojeći pogodak Liverpula 2005. ili penali 2012. godine, kada je naš najpouzdaniji izvođač (Ronaldo) otvorio seriju promašajem", rekao je Murinjo.

Portugalski stručnjak je ponovo odbacio tvrdnje da bi mogao da sjedne na klupu svoje domovine poslije otkaza Paulu Bentu:

"Nisu me pitali da li sam zainteresovan za posao, ali, u svakom slučaju, ne bih prihvatio. Iznenađen sam situacijom. Nije neobično da trener dobije otkaz poslije jedne ili dvije utakmice, nekad čak i u predsezoni... Jer, ako nema konekcije između trenera i igrača, šansa za uspjeh je minimalna. Ali, to nije slučaj kada je u pitanju ova priča. Sve bi bilo normalno da se ovo dogodilo poslije Svjetskog prvenstva, ali u ovom trenutku je dosta čudno."

"Kraljevski klub" odbranu titule počinje duelom na svom terenu protiv švajcarskog Bazela. Madriđani su u prošlom kolu doživjeli bolan poraz u gradskom derbiju od Atletika (1:2) i svakako žele da poprave utisak.

"Možemo da ponovimo prošlosezonski uspjeh. Ostvarili smo san i došli do 10. trofeja u LŠ. Najveći konkurenti ove sezone biće nam Čelsi, koji se baš pojačao i, naravno, minhenski Bajern", rekao je Karlo Anćeloti, trener Reala.

U drugoj utakmici Grupe B petostruki prvak Evrope, Liverpul, dočekaće bugarski Ludogorec. Engleski tim vratio se u elitno takmičenje poslije pet godina. Zanimljivo bi moglo da bude u duelu dva "crveno-bijela" tima u Pireju, gdje će se sastati grčki Olimpijakos i prošlosezonski finalista Atletiko iz Madrida. Drugi meč Grupe A biće odigran u Torinu, gdje će trostruki uzastopni prvak Italije Juventus dočekati švedski Malme. Jedan od derbi mečeva kola na programu je u Dortmundu, gdje će Borusija ugostiti londonski Arsenal. Turski Galatasaraj će u drugoj utakmici Grupe D dočekati belgijski Anderleht, dok će povratnik u Ligu šampiona, ekipa Monaka, ugostiti njemački Bajer iz Leverkuzena.

Parovi prvog kola

Grupa A: Olimpijakos - Atletiko Madrid, Juventus - Malme; Grupa B: Liverpul - Ludogorec, Real Madrid - Bazel; Grupa C: Monako - Leverkuzen, Benfika - Zenit; Grupa D: Galatasaraj - Anderleht, Borusija Dortmund - Arsenal. Sve utakmice počinju u 20.45.