<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kakav to luksuz nude najskuplji hoteli na svijetu

Magazin Elite Traveler napravio je listu najluksuznijih hotela na planeti, a oni na vrhu sigurno šokiraju i najbogatije na svijetu, jedine koji sebi mogu priuštiti tako luksuzan smještaj.

16. septembar 2014, 12:00

Hotel koji je na tronu kao najluksuzniji nalazi se naMaldivima i nosi ime Viceroy. Radi se o duplekssmeštaju, a samo cijena noćenja iznosi 1.393 funte. Hotel ima 180 metara kvadratnih, a izgleda kao izokrenuti brod na moru. Osim u njegovom neobičnom izgledu, gosti mogu u svakom trenutku da uživaju u spektakularnom pogledu jer je sav u staklu.


Na drugom mjestu nalazi se brvnara Matakauri na Novom Zelandu. Ali neka vas ne zavara riječ brvnara jer se radi o čistom luksuzu koji gosti plaćaju čak 4.674 funte po noćenju. Tepihe su tako napravili kostimografi iz hit filma “Gospodar prstenova”, a oko kolibe nalazi se šest različitih spoljnih prostora s prekrasnim pogledom na jezero i planine.

The New York Palace, odnosno apartman Martina Katza nazvan The Jewel, treći je po redu od najluksuznijih hotelskih smještaja na svijetu. Noćenje košta nevjerovatnih 15.081 funtu, ali kući ćete ponijeti dijamantski prsten Martina Kaca. Ne treba ni napominjati da je kompletan apartman u dijamantima.

Hotel Kempinski Taiyuan u Kini nema dijamante, ali zato je uređen prema starom vjerovanju u pet elemenata. U predsjedničkom apartmanu naglasak je na kupatilu odnosno elementu vode. Uređena je u crno-bijeloj kombinaciji mermera, a cijena noćenja je 8.935 funti.

Rosewood Abu Dhabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ima kraljevski apartman koji sebi mogu priuštiti samo oni koji ne znaju šta će sa novcem. Cijena noćenja je nešto manja od 4.463 funte, a za taj novac dobićete bukvalno sve što poželite.

Beverly Wilshire
 na Beverli Hillsu nedavno je u potpunosti preuredio predsjednički apartman koji ima dvije spavaće sobe, dnevnu sobu i trpezariju i uredski prostor. Apartman je uređen udobno i trendi, a noćenje košta oko 9.048 funti.

Kraljevski apartman InterContinentala u Los Anđelesu obožavaju prinčevi iz Saudijske Arabije. Nalazi se na 17. spratu s sa sopstvenim liftom, a sve od led osvetljenja pa nadalje ima daljinske upravljače. Zbog posebnog lifta apartman nudi privatnost i noćenje u njemu košta oko 4.825 funti.

Resort Pelican Hil zapravo je vila s četiri sobe, a njen je glavni adut udoban smještaj sa detaljima poput kamina. Osoblje i kuvar na raspolaganju su 24 sata dnevno. Srećnici koji sebi mogu da priušte ovakvo nešto noćenje će platiti oko 1.176 funti.

Još jedna luksuzna vila nalazi se u San Dijegu, a nosi ime Grand Del Mar, Villa M. Zapravo se radi o luksuznoj kući koja ima sve od vinskog podruma do đakuzija. Cijena noćenja u njoj iznosi 5.428 funti.