<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Koliko ima sajtova na internetu?

Broj sajtova na internetu je dostigao brojku od jedne milijarde, i raste velikim tempom, sudeći po brojkama u realnom vremenu kojima raspolaže Internet Live Stats.

17. septembar 2014, 12:00

Tim Berners Li, koji se smatra ocem Interneta, pohvalio se ovim brojem na Twitteru – jednom od najistaknutijih sajtova u širećem ali ponekada krajnje mutnom, internet svijetu.
Do ovog broja smo došli zahvaljujući agenciji koja se bavi adresama na internetu i koja je svoju ponudu proširila znatno dalje od .com i .net domena kako bi obezbijedila dodatni prostor za sve veći broj sve raznovrsnijih sajtova. 

Internet je u aprilu ove godine napunio 25 godina. 

Ideja o internetu rođena je u tehničkom radu Bernarda Lija, tada opskurnog, mladog kompjuterskog naučnika u Evropskoj laboratoriji za fiziku. 

On je radio u CERN laboratoriji u Švajcarskoj kada je dao nacrt lakog pristupa dokumentima na povezanim kompjuterima, tako otvarajući put za globalni fenomen koj je promenio živote milijardi ljudi.