<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Porto i Roma potopili protivnike, Manchester City pao u 90-oj minuti

Liga prvaka

Sinoć je diljem Evrope odigrano osam utakmica u grupama E, F, G i H, u okviru prvog kola grupne faze UEFA Lige prvaka.

18. septembar 2014, 12:00

 U grupi E Manchester City je gostovao kod Bayerna iz Munchena. Na Allianz Areni odigrana je vrlo dinamična utakmica koja je sve do samog kraja vođena rezultatom 0-0.

Tokom cijelog susreta bilo je mnoštvo vrlo konkretnih prilika, među kojima je i nekoliko njih za Manchester City zabilježio i bh. reprezentativac Edin Džeko.

Bayern Munchen je svakako propusito veliki broj šansi za što je krivac bio večeras sjajni golman Hart, koji je pružio veoma dobru partiju. Na samom kraju, u 90. minuti Jerome Boateng je pogodio za pobjedu "Bavaraca".

U drugom susretu Roma je na domaćem terenu savladala CSKA Moskvu sa visokih 5-1. Ono što je bilo interesantno u ovom meču jeste da je italijanski tim za svega pola sata zabilježio četiri pogotka. 

U grupi E sastali su se holandski Ajax i Paris Saint Germain, a u ovom susretu rezultat je bio neriješen 1-1. Za Ajax je bio strijelac Lasse Schoene, dok se kod "Parižana" u listu strijelaca upisao Urugvajac Edinson Cavani.

U drugom susretu u ovoj grupi Barcelona je minimalnom pobjedom slavila protiv Apoela iz Nikozije, a strijelac je bio Gerard Pique.

Oba susreta grupe G okončana su neriješenim rezultatima 1-1. Chelsea je na Stamford Bridgeu ugostio Schalke 04, a u drugom susretu slovenski Maribor je bio domaćin Sportingu iz Lisabona. 

U prvom susretu grupe H Athelic Bilbao odigrao je neriješeno protiv Shakhtara iz Donetska rezultatom 0-0, dok je u drugom susretu FC Porto, osvajač Lige prvaka iz sezone 2003-2004 savladao ekipu BATE Borisova sa visokih 6-0.

Yasine Brahimi je u ovom susretu postigao hat-trick. 

Naredne utakmice Lige prvaka na rasporedu su za 14 dana.