<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Učenik preminuo na velikom odmoru

H.N. (11) učenik Osnovne škole ''Musa Ćazim Ćatić'' u Zenici, danas je smrtno stradao u školi.

18. septembar 2014, 12:00

Nesreća se dogodila na velikom odmoru kada je u kabinetu razredne nastave poslije koškanja sa vršnjacima iz odjeljenja pao dječak H.M, prenio je Avaz.


Stručna saradnica u Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona Azra Isaković potvrdila je da je dječak H.M. (2003) smrtno stradao za vrijeme odmora u kabinetu razredne nastave u Osnovnoj školi "Musa Ćazim Ćatić".

"Odmah po saznanju dežurna tužiteljica izašla je na uviđaj zajedno sa pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojkog kantona radi utvrđivanja činjenica", pojasnila je Isaković za Anadoliju, dodavši kako je istraga u toku.

Esad Ćorović, direktor Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić" izjavio je kako je do nesreće došlo za vrijeme velikog odmora i naveo da je istraga o nesreći u toku, te da će škola ubuduće nastojati da preduzme mjere kako bi se preduprijedili slični događaji.

Žaljenje zbog nesreće izrazili su Selvedin Šatorović, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja, kao i Aleksandar Kolar, predsjednik Vijeća roditelja OŠ "Musa Ćazim Ćatić".

Kolar je u izjavi rekao da su svi roditelji duboko potreseni zbog nesreće i da ne smatraju odgovornim nastavnike, jer oni rade svoj posao.