<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Novi HTC Androidi

<p>Poslije "originalnog" Desire modela, prethodno smo vidjeli Desire Z i Desire HD, a sada je predstavljen i Desire S. Novi Desire ima 3,7-inčni ekran rezolucije 480x800 piksela, prednju kameru za video pozive i zadnju kameru od 5 mega piksela sa auto fokusem i LED blicem, koja ima mogućnost snimanja HD videa u rezoluciji 720p.</p> <p> </p>

16. februar 2011, 12:00

Pored svog prvog tableta, Flyer, kompanija HTC u Barseloni predstavila je nove uređaje po kojima je verovatno najpoznatija - telefone na Android platformi.

Posle "originalnog" Desire modela, prethodno smo videli Desire Z i Desire HD, a sada je predstavljen i Desire S. Novi Desire ima 3,7-inčni ekran rezolucije 480x800 piksela, prednju kameru za video pozive i zadnju kameru od 5 mega piksela sa auto fokusem i LED blicem, koja ima mogućnost snimanja HD videa u rezoluciji 720p.

Ovaj smartphone dolazi sa 1,1GB interne memorije uz mogućnost proširivanja microSD karticom i Qualcomm Snapdragon procesor od 1GHz.

I model Wildfire je dobio naslednika, a Wildfire S je jedan od najmanjih HTC telefona. Ekran ovog modela veći je od onog na prvom Wildfireu, i ima 3,2 inča rezolucije 320x480, procesor od 600MHz, i kameru od 5 megapiksela. MicroSD karticom moguće je proširiti memorije, a ovaj telefon ima 512MB interne memorije.

Treći predstavljeni "S" - Incredible S, najveći od predstavljenih modela ima ekran od 4 inča, ali rezolucije iste kao i na manjem Desire S modelu. On, takođe, ima procesor od 1GHz i 1,1GB interne memorije, ali za razliku od njega ima kameru od 8 mega piksela sa dvostrukim blicem, dok rezolucija prednje kamere iznosi 1,3 mega piksela.

Sva tri modela bazirana su na Android platformi sa prilagođenim HTC korisničkim interfejsom - HTC Sense, i biće dostupni u Evropi od drugog kvartala ove godine.

Za one koji u komunikaciji prednost daju Facebooku, HTC je predstavio dva modela sa posebnim tasterom za pristup ovoj mreži - HTC Salsa i HTC ChaCha.

Oba modela imaju procesore od 600MHz, dolaze sa 512MB interne memorije, kamerom od 5 mega piksela i imaju ekrane iste rezolucije, 480x320, ali različite veličine, Salsa 3,4 inča, dok model ChaCha ima manji ekran od 2,6 inča. Oba modela su na Androidu, sa HTC Sense korisničkim interfejsom, i boljom integracijom sa Facebookom.

Za Facebook taster na svom uređaju iz HTC-a su se odlučili jer je, prema njihovim rečima, Facebook postao sinonim društvenog povezivanja, pa su želeli da stvore" društvene telefone privlačne za masovno tržište".

Facebook sa HTC sarađuje već duže vreme, a sa ova dva modela postigli su novi nivo saradnje, kažu iz Facebooka. I ova dva modela će se na evropskom tržištu pojaviti u drugom kvartalu 2011.godine.