<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Banjaluka: U subotu smotra kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina

Jedanaesta smotra kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina Republike Srpske biće održana u dvorani „Obilićevo" u subotu, 20. septembra, sa početkom u 20.00 časova, navedeno je iz Odjeljenja za društvene djelatnosti.

18. septembar 2014, 12:00

Savez nacionalnih manjina Republike Srpske iz Banje Luke, organizator ove manifestacije, krovna je organizacija 34 udruženja u RS, dok u Banjoj Luci okuplja pripadnike 12 udruženja nacionalnih manjina. Odlukom Vlade RS Savezu je 2010. godine priznat status udruženja od javnog interesa za RS, a isti djeluje 11 godina.

Kako proteklih tako i ove godine u ovoj najmasovnijoj i najzapaženijoj manifestaciji pripadnika nacionalnih manjina učestvovaće udruženja čiji su članovi pripadnici nacionalnih manjina iz Banje Luke, i to: Crnogorci, Česi, Italijani, Jevreji, Mađari, Makedonci, Poljaci, Romi, Slovaci, Slovenci, Nijemci i Ukrajinci. Svi učesnici će prezentovati najprepoznatljivije sadržaje iz njihovog naroda.

Grad Banja Luka sufinansira troškove ove manifestacije od prve godine njenog realizovanja. Takođe podržava rad udruženja na očuvanju njihove kulture, tradicije i običaja, kao i uspostavljanje saradnje između Banje Luke i gradova iz matičnih država.