<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Uskoro odmrzavanje imovine porodice Slobodana Miloševića

Srbija

Evropska unija ukinula je uredbu prema kojoj je porodici bivšeg predsjednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića zamrznuta imovina.

19. septembar 2014, 12:00

 Savjet EU utvrdio je da Miloševići i sedmorica srpskih generala i oficira više "ne predstavljaju opasnost za učvršćivanje demokratije u Srbiji", prenose beogradski mediji.

Na spisku onih koji više, prema ocjeni EU nisu prijetnja demokratiji, nalaze se nekadašnji predsjednik Srbije Milan Milutinović, generali Dragoljub Ojdanić, Miroslav Radić, Veselin Šljivančanin i Mile Mrkšić.

Osim njih na spisku su i bivši premijer Srbije Nikola Šainović i bivši ministar unutrašnjih poslova Srbije Vlajko Stojiljković.

Visoki predstavnik EU Ketrin Ešton je u ime Evropske komisije u ponedjeljak, 15. septembra, predložila da bude ukinuta uredba 2488/2000 Savjeta EU, prema kojoj je u EU bila zamrznuta Miloševićeva imovina i imovina lica iz njegovog bližeg okruženja.

Imovina Miloševićeve porodice i njegovih najbližih saradnika biće odmrznuta čim odluka Savjeta EU bude objavljena u "Službenom listu EU".