<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dragan Bursać, novinar portala BUKA, osvojio novinarsku nagradu „Srđan Aleksić“!

Ovogodišnja novinarska nagrada "Srđan Aleksić" ide u ruke novinaru i kolumnisti našeg portala Draganu Bursaću!

19. septembar 2014, 12:00

Ove godine na konkurs za dodjelu nagrade stiglo je devet prijedloga organizacija civilnog društva, a odlukom stručnoj žirija nagrada za 2014. godinu biće dodijeljena novinaru i kolumnisti portala BUKA Draganu Bursaću.

Novinarsku nagradu “Srđan Aleksić” ustanovili su 2010. godine nevladine orgnaizacije Helsinški parlament građana Banjaluka, Fondacija Cure iz Sarajeva i Udruženje mladih novinara RS, a nagrada je 2013. godine prešla u vlasništvo Mreže za izgradnju mira BiH.

nagrada Srđan Aleksić

Dragan Bursać



U okviru ceremonije dodjele nagrada Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS promovisaće kampanju Komiteta Republike Srpske za borbu protiv govora mržnje na internetu. Kampanju provodi Savjet Evrope i države članice Savjeta Evrope kroz osnivanje komiteta kojih je trenutno 53, od kojih je jedan i Komiteta Republike Srpske za borbu protiv govora mržnje na internetu.

Novinarska nagrada Srđan Aleksić se ove godine dodjeljuje u okviru projekta PRO-Budućnost koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a implementira Catholic Relief Services (CRS) BiH sa partnerima.

Sponzor nagrade je kompanija M:tel.

Nagrada se dodjeljuje novinarima i novinarkama iz Bosne i Hercegovine čiji tekstovi i/ili prilozi afirmišu i promovišu profesionalno medijsko izvještavanje o marginalizovanim grupama, i za razvoj društveno odgovornog novinarstva.

Ove godine svečana dodjela novinarske nagrade Srđan Aleksić, se organizuje u sklopu obilježavanja Dana mira, i biće održana u ponedjeljak, 22. septembra, u Muzičkom paviljonu Staklenac u  19.00 časova.