<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Tajna bijele haljine koja je uzdrmala Holivud

Ove sedmice navršava se tačno 60 godina otkako je Merilin Monro zakoračila na otvor podzemne željeznice u Njujorku i ušla u istoriju pop kulture.

21. septembar 2014, 12:00

Kultna scena iz filma “Sedam godina vjernosti” (The Seven Year Itch) Bilija Vajldera snimljena je u septembru 1954. godine, a britanski “Gardijan” otkriva nekoliko zanimljivih podataka o ovoj sceni i Merilin Monro koje možda niste znali, iako ste je sa uživanje gledali na velikom platnu, malom ekranu…

Snimanje ove scene u Njujorku, na uglu Avenije Leksington i 52. ulice bilo je zakazano za jedan sat poslije ponoći. Merilin i ekipu dočekale je nekoliko hiljada posjetilaca i više od 100 fotografa. Glumica je morala da ponovi scenu čak 14 puta.

Ipak, konačna verzija koja je ušla u film snimljena je u Foksovom studiju u Kaliforniji, iako su u promotivne svrhe korišćene fotografije sa njujorškog snimanja.

Merilin je vodila računa oko toga šta će “pokazati” u filmu, pa je tako pažljivo krotila svoju haljinu, a da bi se dodatno osigurala od neželjenih snimaka, nosila je dupli veš.