<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Safet Sušić ostaje selektor, bez kazni i ultimatuma

Safet Sušić ostaje selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Epilog je to današnjeg vanrednog sastanka članova Izvršnog odbra Fudbalskog saveza u Sarajevu.

19. septembar 2014, 12:00

 Premda se tiho spominjao otkaz, nešto glasnije govorilo o ultimatumu i imperativu pred nastavak kvalifikacija, Pape je sve to preživio i ''neokrznut'' nastavlja svoju misiju u bh. fudbalu.

“Današnji sastanak nije imao za cilj da se nešto mijenja već da sagledamo situaciju nakon lošeg starta u kvalifikacijama za EP odnosno poslije poraza od Kipra. U igri je još 27 bodova , a 17 ili 18 nam je potrebno vjerovatno za plasman na EP. Ništa nije izgubljeno, ništa nije alarmantno, mi smo u stanju osvojiti željeni broj bodova i ostvariti plasman na EP”, istakao je Sušić nakon sjednice koja je trajala skoro četiri sata te dodao:

“Moramo se dobro pripremiti za naredne dvije utakmice u oktobru protiv Walesa i Belgije gdje nam se ne smije ponoviti igra kao protiv Kipra. Neće biti većih promjena u ekipi jer bi to značilo da izdvajamo krivce za poraz od Kipra. Niko nije odigrao na željenom nivou i nadam se da se to više neće ponoviti. Atmosfera u ekipi je dobra,a što se tiče poraza od Kiprana svi smo odgovorni, prvi ja”

Na pitanje novinara Anadolije da li su on i igrači kažnjeni zbog “blamaže od Kipra” kako su najavljivali pojedini članovi Izvršnog odbora uoči sjednice Sušić je odgovorio:

“Ne, nije donesena odluka o bilo kakvoj kazni niti smo dobili bilo kakav ultimatum. Dovoljno smo kažnjeni porazom od Kipra i biće nam mmnogo teže zbog toga plasirati se na EP”.

Sušić je istakao da mu se "niko ne miješa u posao i niko nema razloga da se nekome drugom miješa u posao".

O izjavama reprezentativca Senada Lulića koji ga je kritikovao poslije posljednjeg poraza kazao je da svi trebaju biti samokritičniji te da je taj nesporazum stvar prošlosti.

“Opet kažem bitno nam je da zbijemo redove i pripremimo se za mečeve sa Walesom i Belgijom. Iz ta dva susreta možda bi nas zadovoljila tri boda ali u jednu ruku ja bih na jedan način bio zadovoljniji sa dva remija”, naglasio je Sušić.

Nakon sjednice, javlja AA,  obratio se član IO Mile Kovačević koji je konstatovao da Sušić ostaje selektor.

“Pričali smo o problemima kojih uvijek i svugdje ima. Hvala Bogu riješili smo ih i nastavljamo dalje”, rekao je.