<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vjetar u Mostaru čupao stabla, u Trebinju voda ušle u objekte

Jako olujno nevrijeme pogodilo je u poslijepodnevnim satima Hercegovinu, a usljed obilne kiše na pojedinim objektima i automobilima pričinjena je materijalna šteta.

20. septembar 2014, 12:00

 Uslijed udara groma u naselju Bijelo Polje izgorjela je jedna štala. Na Bišća Polju zbog posljedica jakog vjetra odlomljeno stablo bora ispred ćevabdžinice oštetilo je dva vozila. Stablo se srušilo i u Omladinskoj ulici, u zapadnom dijelu grada. Mnogi ugostitelji su tokom padavina branili svoje objekte da voda ne prodre u unutrašnjost.

U sva tri slučaja intervenisali su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedince Mostar.

U gradu je odlomljeno stablo potpuno uništilo jedan putnički automobil. Na lice mjesta pristigli su radnici Komunalnog preduzeća "Komos“ koji će izvršiti raščišćavanje terena, nakon što policija napravi uviđaj.

"Svaki put kad padaju jače kiše moramo se boriti sa vodenom bujicom", rekla je 40-godišnja Mostarka Aida, žaleći se na lošu gradsku infrastrukturu i začepljene odvode.

I Trebinje je pogodilo olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i grmljavinom, a bujice vode slijevale su se niz ulice. I u ovom gradu su intervenirali vatrogasci koji su ispumpavali vodu iz nekih objekata u centru grada. 

U prigradskim naseljima dolazilo je do kratkotrajnog zastoja u saobraćaju.