<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zbog jake kiše poplave u Puli, Poreču, Zadru i Makarskoj

Kao što su meteorolozi najavili - kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom zahvatili su već dio Jadrana i obalu. Najviše oborina očekuje se na sjevernom Jadranu, u Dalmaciji te u gorskom i na širem karlovačkom području. Za sjeverni i srednji Jadran izdano je upozorenje - crveni alarm, koji podrazumijeva opasne vremenske pojave.

20. septembar 2014, 12:00

 Jaka kiša koja je jutros pala u Puli poplavila je središte grada. U samo tri sata palo je više od dvadeset litara kiše po četvornome metru. Infrastruktura stare gradske jezgre ponovno nije podnijela toliku količinu oborina. Sve vatrogasne službe su na terenu. Zaprimili su 30-ak dojava o poplavljenim podrumima i kućama u gradu. Teškoća je bilo i na porečkom području, gdje je također poplavljeno nekoliko ulica i kuća. 

Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je i zadarsko područje. Od 8 do 10 sati pale su 53 litre kiše po četvornome metru. Dijelovi gradskih ulica su poplavljeni, a najteže je bilo na Branimirovoj obali i predjelu Relja. Vatrogasci su intervenirali šest puta, ispumpavali su prizemne stanove i skladišta na Stanovima, Sinjoretovu, Skročinima i u Bibinjama. Na ulazu u Biograd ponovno je poplavljen podvožnjak. Vatrogasci su pomagali jednom autobusu koji je zapeo u poplavi.

Grmljavinsko nevrijeme praćeno jakom kišom zahvatilo je i Makarsko primorje. Od 8 do 13 sati palo je 48 litara kiše po četvornome metru, a u samo tridesetak minuta poslijepodne palo je 40 litara. Zbog jake kiše i poplavljenih prizemnih i podrumskih prostorija vatrogasci su imali četrdesetak intervencija.