<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dačić: Ne može više da se živi na veresiju

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija iscrpila sve mogućnosti da živi na veresiju, te da je koalicija kojoj je na čelu potpuno saglasna sa mjerama štednje.

21. septembar 2014, 12:00

 "Srbija je na raskrsnici da preduzme ozbiljne mere ili da se nastavi sa lažima kojima nekada mora doći kraj, bolan kakav je bio u Grčkoj i Argentini", rekao je Dačić za TV Pink.

On je naglasio da se plate i penzije ne smanjuju zato što neko misli da su visoke, već zato što nemaju pokriće u proizvodnji i prihodu.

Prema njegovim riječima, moramo da imamo budžet koji je održiv, a to znači da "ne smemo da imamo ovoliko visok deficit koji pokrivamo zaduživanjem".

Dačić je rekao da će se smanjiti ukupna masa sredstava koja ide za plate i penzije, ali smanjenjem neće biti obihvaćeni građani sa najnižim primanjima.

"Ovakva odluka je pravedna i u vladi nemamo dilemu da li je takva odluka trebalo da se donese ili ne", istakao je Dačić, koji je ponovio da je vlada jedinstvena po tom pitanju i da to nije samo odluka premijera.

On je istakao da će, zahvaljujući ovakvom potezu vlade, Srbija sljedeće godine uštedjeti oko 700 miliona evra, a u narednim godinama skoro milijardu i po evra i smanjiti deficit.