<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ana osvojila Tokio

Srpska teniserka Ana Ivanović osvojila je četvrtu titulu ove sezone, a 15. u karijeri, pošto je trijumfovala u Tokiju.

22. septembar 2014, 12:00

 Ivanovićeva (treći nosilac) je juče u finalu tunrira, koji je igran za nagradni fond od milion dolara, pobijedila Dankinju Karolinu Voznijacki (2) rezultatom 6:2, 7:6 (2).

"Karolina je zaista dobro odigrala i vodila se velika bitka na terenu. Imala sam neke veoma teške trenutke, pogotovo u drugom setu, ali nisam posustajala ni u jednom momentu i to mi je donelo titulu. Neverovatan osećaj je osvojiti turnir u Tokiju", rekla je Ivanovićeva.

Voznijacki je, nakon izgubljenog prvog seta, bolje zaigrala u drugom i povela 3:1, zatim i 4:2, međutim, deseta teniserka svijeta se vratila u igru. Ivanovićevoj je titula donijela 196.670 dolara, 470 WTA bodova, te skok s osme na petu poziciju u trci za plasman na završni turnir u Singapuru. Takođe, ovo je Anina 52. pobjeda u sezoni (ima i 14 poraza), čime je popravila lični rekord iz 2007, kada je upisla 51 trijumf.

Srpska teniserka je najavila povratak u Tokio naredne godine.

"Volim da dolazim i igram ovde, publika je neverovatna. Stekla sam mnogo prijatelja u Tokiju svih ovih godina i veoma sam srećna što dolazim svake godine na ovaj turnir", rekla je Ivanovićeva, a zatim se navijačima obratila i putem društvenih mreža riječima:

"Hvala vam na svemu. Ovo je neverovatno iskustvo. Odlazim u Kinu i nedostajaćete mi narednih nekoliko sedmica, ali vi ste u mom srcu."

Ivanovićeva borbu za pobjede nastavlja na turniru u kineskom Vuhanu (nagradni fond 2.440.070 dolara), gđe će u prvom kolu igrati s Ruskinjom Anastasijom Pavljučenkovom. Na turniru će igrati i njena sunarodnica Jelena Janković, kojoj je prva protivnica Amerikanka Kristin Mišel, dok je takmičenje u Vuhanu završila Bojana Jovanovski. Srpkinju je juče u prvom kolu pobijedila Ruskinja Ekaterina Makarova sa 6:2, 6:2, tako da je drugu sedmicu zaredom završila takmičenje na startu turnira. Prethono je igrala u Gvangžuu.

Pliskova slavila  

Česka teniserka Karolina Pliskova (drugi nosilac) osvojila je titulu na WTA turniru u Seulu, pošto je juče u finalu bila bolja od Amerikanke Varvare Lepčenko (5) i slavila rezultatom 6:3, 6:7 (5), 6:2. Dvadesetdvogodišnjoj Pliskovoj ovo je druga WTA titula u karijeri, a za trijumf u Koreji nagrađena je s 111.389 dolara i 280 bodova.