<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Stanje na putevima u BiH: Vidljivost smanjena, zbog kiše mokre ceste

Vidljivost smanjena, zbog kiše mokre ceste

Zbog kiše koja pada ili je padala tokom noći, u većem dijelu BiH vozi se po mokrim i mjestimično klizavim cestama. Vidljivost je mjestimično smanjena na dionicama u kotlinama i duž riječnih tokova.

22. septembar 2014, 12:00

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina skrećemo pažnju na povećanu opasnost od obrušavanja zemlje i kamenja na kolovoz,a na putevima sa sanacionim radovima na izmijenjen i usporen režim saobraćanja. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Nastavlja se izvođenje radova (u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja) na mag. putu M-16 Banja Luka-Jajce, dionica Karanovac-Crna Rijeka i regionalnom putu R-414 Karanovac-Mitrovići, zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u vremenu od 07:00 do 19:00h. Saobraćaj se odvija usporeno uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. (Radovi traju do 12.12.2014.godine.)

Na dionici mag. puta Prijedor-Kozarska Dubica, na lokalitetu Donji Jelovac došlo je do ulegnuća kolovoza zbog čega se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom u dužini od desetak metara.

Na regionalnom putu R-413 Prisika 2-Vitovlje u toku su radovi u mjestu Zapeće, zbog čega se saobraćaj odvija privremeno izgrađenom obilaznicom u dužini od oko 80 m.Predviđeno je da radovi traju do 26.09.2014. godine.

Saobraćaj se, zbog odrona, jednom trakom odvija na regionalnim R-454 Sikirići-Fakovići-Skelani , R-455 Tišća-Caparde i R-454-a Ljubovijski most-Drinjača.Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, saobraća se na dionicama regionalnih puteva (R-446b) Zagon-Jasik i (R-476) Ukrina –G. Vijaka.

Na dionici reg. puta R-474 Gornja Vijaka 2-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci,zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko 5 t ukupne mase i visine veće od 3,5 m. M-18- Brod na Drini-Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

Pretežno mokar kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišuovoga jutra saobraćajnu situaciju u većem dijelu F BiH. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, upozoravamo na moguće mjestimične odrone kamenja na kolovoz. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu na dionici autoceste A-1 Podlugovi-Jošanica, saobraćaj je preusmjeren u preticajnu traku.

Na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije, a izdvajamo putne pravce: Tuzla-Šićki Brod, Sarajevo-Trnovo, Bosansko Grahovo-Livno i Rostovo-Novi Travnik.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP nema dužih zadržavanja.