<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nadal otkazao nastup na prvoj Međunarodnoj premijer ligi

Povreda zgloba

Španski teniser Rafael Nadal otkazao je zbog zdravstvenih razloga nastup na prvoj Međunarodnoj premijer ligi (IPTL), novom teniskom takmičenju na kojem će nastupiti 28 tenisera i tenisačica iz svjetskog vrha, među kojima i legende bijelog sporta poput Petea Samprasa, Gorana Ivaniševića i Andrea Agassija.

23. septembar 2014, 12:00

 IPTL ligu je pokrenuo Indijac Mahesh Bhupathi, a natjecanje se sastoji od četiri revijalna turnira koja će se od 28. novembra do 29. decembra igrati u četiri azijska grada - Manili, Dubaiju, Delhiju i Singapuru. 

U Premijer ligi sudjelovat mće četiri ekipe Manila Mavericks, U.A.E. Falcons, Singapore Lions i Indian Aces, a borit će se za nagradni fond od 29,7 miliona dolara.

U.A.E. Falconse predvodi prvi tenisač svijeta Novak Đoković, a njegovoj ekipi igrat će i Goran Ivanišević, Richard Gasquet, Nenad Zimonjić, Caroline Wozniacki i Eugenie Bouchard. 

Nadal je trebao predvoditi Indian Acese, no otkazao je zbog povrede zgloba desne ruke. Još se ne zna tko će zamijeniti Španca, no u ekipi su još i bivši najbolji teniser svijeta Pete Sampras, Gael Monfils, Ana Ivanović, Sania Mirza, Fabrice Santoro i Rohan Bopanna. 

Manila Maverickse predvodi Andy Murray, a uz njega će igrati i Jo-Wilfried Tsonga, Marija Šarapova, Kirsten Flipkens, Carlos Moya, Daniel Nestor i Treat Huey. 

Singapore Lionse predvodi najbolja tenisačica svijeta Serena Williams, a ekipu čine i Andre Agassi, Lleyton Hewitt, Nick Kyrgios, Patrick Rafter, Tomaš Berdych, Bruno Soares i Daniela Hantuchova, javila je Hina.