<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Njemačka i Francuska rade na stabilnosti Evrope

Merkel-Valls

Njemačka kancelarka Angela Merkel danas se u sjedištu vlade u Berlinu sastala s francuskim premijerom Manuelom Vallsom, a nakon sastanka je održana zajednička konferencija za novinare na kojoj je Merkel istakla važnost zalaganja dvije zemalje za stabilnost eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

23. septembar 2014, 12:00

 Merkel je kazala da je s premijerom Vallsom razgovarala o ekonomskim reformama koje je francuska vlast pokrenula i poželila im uspjeh u realizaciji zacrtanih ciljeva.

"Koliko vidim, reforme obuhvataju važne sektore. Mi s Francuskom radimo na stabilnosti Evrope", kazala je Merkel.

Naglasivši da Evropa mora biti uvjerljiva, baš kao i odluke koje se donose na stabilnost i razvoj Evropske unije, Merkel je kazala da je Francuska s novim reformama krenula u dobrom smjeru.

Francuski premijer Valls je kazao da je francuska vlast odlučna u provedbi reformi i da želi da kompanijama vrati konkurentnost na tržištu i podrži ih s 40 milijardi eura.

"Ja nisam ovdje došao da bih molio za nešto. Moramo se suočiti s realnošću. Svako mora ispuniti svoje obaveze. Francuska će svoje zasigurno uraditi", poručio je Valls i dodao da je u Njemačku stigao kako bi uvjerio kancelarku Merkel u ispravnost francuskog puta.