<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Poziv: Budi dio BUKE

Stvaraj! Piši i radi za Buku, postani ravnopravan dio našeg tima, koji već dvanaest godina proizvodi portal koji čitaš, magazin i televizijsku emisiju BUKA!

24. mart 2013, 12:00

Misliš li da je problema mnogo..

...da se o njima ne govori dovoljno ?
...da se o problemima iz nekog razloga ne smije govoriti?
...da je kukavički biti neopredijeljen ?
...da je sramno živjeti bez stava ?
...da zalužuješ i zaslužujemo bolje ?
...da se hrabro i odvažno boriš za to bolje ?

Ako je najveći broj odgovora na postavljena pitanja pozitivan, izađi iz anonimnosti i bori se! Bori se kulturom, slobodom misli, vaspitanjem, duhom, razumom, uljudnošću, sposobnošću....

Stvaraj! Piši i radi za Buku, postani ravnopravan dio našeg tima, koji već dvanaest godina proizvodi portal koji čitaš, magazin i televizijsku emisiju BUKA!

Mladi ste, znate, umijete, smijete. Budite akteri, nikako pasivni posmatrači!

Dođite da zajedno mijenjamo okruženje u kojem živimo i stvaramo društvo jednakih šansi!


Potreban nam je veći broj saradnika iz cijele Bosne i Hercegovine, koji bi radili sa nama u redakciji BUKE, sarađivali i pisali novinarske članke na temu društvene i političke stvarnosti u sredinama u kojima žive.


Ako misliš da si osoba za ovaj posao, ako imaš iskustva ili ga želiš steći, javi nam se i pošalji svoju biografiju i razmišljanje (u formi teksta od tri novinarske kartice) zašto bi radio/la sa nama na email:  [email protected] i [email protected]


Od potencijalnih kandidata očekujemo minimalno jedan novinarski članak, a poseban akcenat stavljamo na teme koje se tiču korupcije, zloupotrebe javnih funkcija i pronevjere javnog novca, na lokalnom, ali i na nacionalnom nivou, te razne zloupotrebe politike i političkog djelovanja.


Pozvaćemo te !



Uslovi: kompjuterska pismenost, poznavanje engleskog jezika, sposobnost samostalnog, kao i timskog rada, dobro snalaženje u stresnim situacijama, osjećaj odgovornosti i inicijative, dinamičan pristup i posvećenost poslu.

Prednost imaju kandidatkinje/kandidati sa novinarskim iskustvom i koji pokazuju visok stepen društvenog aktivizma.

Rok za prijavljivanje je otvoren do ispunjenja kapaciteta organizacije za planirani broj novih saradnika.



Centar za informativnu dekontaminaciju mladih