<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Poslušajte novu stvar Radio Groove benda

Bihaćki neo swing bend Radio Groove snimio je sjajan cover „Booty swing“.

23. septembar 2014, 12:00

Riječ je o muzičkoj temi iz četrdesetih godina prošloga vijeka koju su tada snimili Lil Harding Armstrong i Her Swing Orchestra, pjesmu je kasnije obradio čuveni muzičar Parov Stelar, da bi posljednju verziju snimio novi muzički sastav iz Bihaća Radio Groove, piše mondo.

Radio Groove bend su prošle godine osnovali nekadašnji članovi dobro nam poznatog benda Scripta. Funk, jazz, soul, pop, rok, acid jazz, neo funk, swing, disco i r'n'b ritmovi zastupljeni su na svirkama benda koji osvaja publiku u BiH i regionu. Bend čine iskusni i profesionalni muzičari: Aladin Kečalović (bubnjevi), Samir Toromanović (bas), Delijan Malkoč (gitara), Nail Jusić (klavijature), Sanel Kabiljagić (truba), Elvedin Malkoč (saksofon) i Nejra Karabegović (vokal).

Oni nisu bend koji se sluša kao background, oni vraćaju muziku na centralnu binu i s lakoćom čine da se ljudi okupe oko nje i da uživaju, da se sinhronizuju, da otkriju zaboravljenu radost grupne plesne terapije i da postanu dio groova. Sebe su pronašli u neo swing pravcu, što potvrđuje cover „Booty swing“. Bend Radio Groove trenutno priprema i svoj prvi album, a do tada u njihovim jedinstvenim svirkama koje vas vraćaju u neka zaboravljena vremena možete uživati u Banjaluci, Sarajevu i Zagrebu.

Više informacija o bendu na FB stranici