<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

U Vukovaru ponovo skinute dvojezične ploče, privedeno nekoliko osoba

Hrvatska

Sa zgrada državnih institucija i ureda u Vukovaru danas su nasilno skinute sve postavljene dvojezične ploče, dok je na zgradi vukovarske policije ploča razbijena, a nekoliko je branitelja zbog toga privedeno.

23. septembar 2014, 12:00

 Do skidanja i razbijanja ploča došlo je nakon što je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana počast poginulim pripadnicima 204. vukovarske brigade, čija je 23. godišnjica osnutka danas obilježena u nazočnosti predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke.

Nakon odavanja počasti dio branitelja i stradalnika uputio se do grada te skinuo ploče, dok je ploča na zgradi policije razbijena. 

Iz Stožera za odbranu hrvatskoga Vukovara poručili su kako oni ne stoje iza toga čina. Po riječima Vlade Iljkića, zaduženog u Stožeru za pravna pitanja, riječ je o reakciji jednog dijela braniteljske populacije nezadovoljnog što su dvojezične ploče u Vukovaru uopće postavljene.

Iljkić očekuje da državne vlasti, sukladno nedavnoj odluci Ustavnoga suda, neće ponovno u Vukovaru postavljati dvojezične ploče na mjesto skinutih. 

Iz braniteljskih udruga neslužbeno je potvrđeno kako je zbog skidanja i razbijanja ploča policija privela nekoliko branitelja, koji se nalaze u zgradi vukovarske policije ispred koje se okupila skupina njihovih suboraca te traže njihovo puštanje na slobodu. 

Iz Vukovarsko-srijemske policije izvijestili su tek kako će se o svemu javnosti uskoro obratiti saopštenjem.