<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Video snimak: Uz Vučićevog brata, pretučen i brat beogradskog gradonačelnika

Srpski mediji objavili su kako su pripadnici žandarmerije pretukli Andreja Vučića, brata srpskog premijera, uz njega i još tri pripadnika osiguranja.

29. septembar 2014, 12:00

Lično osiguranje Andrej Vučić dobio je na račun toga što je premijerov brat. S njim je bio, objavio je Blic, kasno navečer, i brat beogradskog gradonačelnika Predrag Mali.

Navodno je do sukoba došla kad je Andrej Vučić zajedno sa svojim osiguranjem pokušao proći kroz policijski kordon.

Kako javlja Blic, prije sukoba su pripadnici žandarmerije htjeli legitimisati Vučića i njegovu pratnju, nakon čega je došlo do naguravanja. Isti izvor javlja da je nekoliko osoba nakon tučnjave završilo u bolnici. Na snimci se vidi kako se grupa policajca zalijeće prema Vučiću i njegovoj pratnji te ih udara pendrecima po glavi i leđima. Jedan od pripadnika osiguranja pokušava zaštiti Vučića, i odvući ga dalje, ali specijalci idu za njima i udaraju i dalje Vučića koji od udarca pada na tlo.

Aleksandar Vučić nakon završetka Povorke ponosa održao je press konferenciju na kojoj je potvrdio da je njegov brat pretučen.

"Ja svog brata volim najviše na svijetu, a on je danas kod mene krvave glave. Došlo je do prekoračenja ovlašćenja, ti ljudi koji su to napravili su se izvinuli. Nećemo nikoga privatno goniti. Ovo je težak dan za moju porodicu", kazao je Vučić.