<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

10 stvari koje trebate prestati da radite

Kako promijeniti stanje u kojem se nalazimo? Za početak, evo deset stvari koje trebate prestati da radite. Odmah.

29. septembar 2014, 12:00

S vremena na vrijeme, potrebno je malo zastati i zapitati se o pojedinim stvarima koje radimo. Da li činimo dovoljno za sebe? Za druge? Kako promijeniti stanje u kojem se nalazimo? Za početak, evo deset stvari koje trebate prestati da radite. Odmah.

1. Izbjegavanje vježbanja. Naše tijelo radi po principu “uzmi ili ostavi”. Ako nedovoljno koristite mišiće, oni će postati meko tkivo. A debljanje može loše uticati na vaše zdravlje.

2. Brzinsko pranje zuba. Istraživanja pokazuju da pokvareni zubi mogu uticati na srčana oboljenja.

3. Brzo konzumiranje hrane.
To je greška koju pravi većina zaposlenih ljudi. Jedite polako. Kada brzo jedete, postoji velika vjerovatnoća da ćete se prejesti. Pomenuto može dovesti do nadutosti i debljanja.

4. Strah od delegiranja.
U redu je biti perfekcionista, ali ne dopustite da postanete opsjednuti do te mjere da ne vjerujete da niko drugi ne može uraditi nešto bolje od vas.

5. Neurednost. Nikada nemojte sebi dozvoliti da izgledate neuredno! Pa čak i kada idete do prodavnice ili da izbacite smeće!

6. Prestanite govoriti “NE” kada želite da kažete “DA”.

7. Prestanite govoriti “DA” kada želite da kažete “NE”.

8. Stalno provjeravanje elektronske pošte i Facebook-a.
Što smo više povezani putem društvenih mreža to se manje družimo sa “stvarnim” ljudima. Šta biste više željeli: da imate 550 Facebook prijatelja koje ne viđate ili 5 bliskih prijatelja sa kojima se redovno viđate?

9. Prevelika posvećenost drugima. Ako zanemarujete sebe, doći će vrijeme kada nećete imati energije ili volje da uradite nešto za druge.

10. Nedovoljna posvećenost drugima
. Da li živite u svijetu u kojem je glavna parola “Ja, ja i opet ja”? Izađite napolje i izmamite osmijeh na nečijem licu. Osjećaćete se mnogo bolje!

Izvor minimagazin.info