<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dokumentarac o 12 beba najbolji u Dablinu

Dokumentarni film Snježane Brezo "Dah života" proglašen je za najbolji dokumentarni film na "Fingal film festivalu" koji se održava u Dablinu.

29. septembar 2014, 12:00

 "Dah života", nastao kao zapis o tragičnom događaju, o smrti 12 beba u banjalučkom Kliničkom centru 1992. godine, snimljen je u produkciji Radio-televizije Republike Srpske, a pobijedio je u konkurenciji 60 filmova iz cijelog svijeta.

Autor Snježana Brezo rekla je da je tokom projekcije filma u Dablinu sala bila prepuna, a da je kraj filma propratio veliki aplauz.

"Ovo je veliki uspjeh za mene i ekipu koja je radila na filmu, kao i za našu medijsku kuću koja je bila producent filma. Posebno mi je drago da je istina uspjela otići u svijet, ljudi su to ovdje prepoznali i nagradili", rekla je Brezo.

"Fingal film festival" posvećen je irskoj nacionalnoj kinematografiji i autorima iz cijelog svijeta koji stupaju na međunarodnu scenu.

Film "Dah života" biće predstavljen i u Jihlavi, Sremskim Karlovcima i Prištini, saopštila je Radio-televizija Republike Srpske.