<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Mladić silovan na Oktoberfestu dok je urinirao u grmu

Njemačka

Britanski državljanin (24) napadnut je i silovan na slavnom Oktoberfestu u Münchenu, objavila je bavarska policija.

30. septembar 2014, 12:00

 Kako stoji u izvještaju, mladić je u subotu navečer urinirao u grmu, kad su ga presrela dvojica muškaraca od kojih mu je jedan jasno kazao "da želi seks".

Kad je žrtva odbila, povukli su mu glavu i bacili ga na pod. Jedan ga je držao dok ga je drugi napadač brutalno silovao.

Dvojac je pobjegao s mjesta nesreće. Sve se odvilo oko 21.30 sati, a bavarska im policija putem tamošnjih medija pokušava ući u trag.

Njemački mediji objavili su da je žrtva mladić iz Leedsa, ali nisu iznosili više detalja o njegovu identitetu.

Unatoč napadu i još nekoliko nasilnih incidenata na Oktoberfestu, uključujući i pokušaj silovanja žene, te još nekoliko seksualnih delikata i tuča, policija kaže da je kriminal u padu u odnosu na prošlogodišnju razinu.

Do subote Oktoberfest je posjetilo 3,3 milijuna posjetitelja, a prijavljeno je 670 zločina, što je 20-ak posto manje nego lani.

Većina zločina su sitne krađe, tjelesni napadi i nekolicina pijanih masovnih tuča.

Najveći indident se dogodio u četvrtak kad je njemačka policija iz vatrenog oružja ranila američkog vojnika koji je u Njemačku stigao na Oktoberfest. On se pijan i razbijene glave probudio u bolnici i počeo prijetiti bolničkom osoblju i pacijentima aparatom za gašenje vatre.

Upotreba vatrenog oružja od strane policije trenutno je pod istragom, prenosi Jutarnji list.