<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Huligani upali i divljali u botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja

Najmanje dvojica huligana sa kapuljačama na glavi jučer popodne su upali u botaničku baštu Zemaljskog muzeja u Sarajevu te divljanjem pričinili određenu materijalnu štetu, potvrdio je za Klix.ba direktor Muzeja Adnan Busuladžić.

30. septembar 2014, 12:00

 Prema njegovim riječima, huligani su iščupali natpise sa stručnim pojašnjenjima pored biljaka, polomili stakla na dva mjesta na zgradi muzeja, razbacali saksije po bašti...

"Očito je da motiv nije nikakva pljačka, već je ovdje riječ o zastrašivanju. Povezujem ovaj događaj sa mojim istupom ovih dana u javnosti i prozivanjem nadležnih zbog činjenice da je muzej zatvoren već dvije godine", rekao je Busuladžić za naš portal.

Dodaje kako se incident zbio jučer oko 16 sati.

"Oni su u deset minuta koliko su čuvari bili odsutni, jer su obilazili zgradu, napravili to što su napravili u bašti. Čuvari, koji su inače u muzeju 24 sata, su vidjeli dvojicu mladića sa kapuljačama na glavi kako preskaču ogradu i bježe. O svemu smo obavijestili i policiju", zaključio je naš sagovornik.