<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dragan Bursać: Pemzionerski napad na Srpsku-Odlučni ajvar 2014.

Auuu, pa oni ko ajduci idu i bunu prave mesečini. Sreća pa ih je naš Mile, sliku mu ljubim, odma raskrimko. A, viš ti bande pemzionerske, malo im je njihova pemzija, pa oće i našu.

04. oktobar 2014, 12:00

 Taman kad se obični smrtnik uspava, zbrine ono nešto blaga, pošalje unučad u školu, podigne po šesti put laminat da se osuši, sjedne ispred televizora i naivno promatra medijski rat između Željka Mitrovića i Saše Popovića, začuje urlik žene u sebe. Žene prekinute u pravljenu ajvara. A, tada je žena najopasnija.

-Jovo, prebacuj na Srpsku, sunce ti poljubim, opet nam državu diraju, urliče baka sva u parfemu sirćeta i ulja, jer je slušala radio dok je zimnicu zgotovljavala.

-Ko nas sad dira, sve mu po spisku? Jesu li opet poplave, klizišta, odroni, zemljotres, cunami, šta je, šta se dernjaš???? Vidiš da uporedo gledam „Zvezdice“ i „Grand šou“?! Jel ti misliš da je to lako u mojim godinama?

-Ma, predsjednik Mile kaže da će udariti pemzioneri neki na nas, ako ne glasamo za njega! Ustvari, ako glasamo za njega, onda će udariti pemzioneri. Nije mi najbistrije, smetnula sam se od kiseline. Eno ti u „Glasu“ pa sam raspabirči.

-Hmmm, pemzioneri, za sebe će domaćin. Ti još nisu udarali, ali su najžilaviji dio društva i ako se oni dignu, najebali smo, sad već naglas mantra Jovo.

Uze „Glas“, koji je taman bio spreman da izgori i da svoj doprinos pečenju ajvarskih roga. A u „Glasu Srpske“, kako je pun naziv ovog informativnog glasila za raskrinkavanje svake urote protiv Republike Srpske stoji bogme sljedeće:

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je u Banjaluci da je centar penzionisanih obavještajaca sa zapada dislociran iz Tuzle i da je njihov plan da u izbornoj noći krenu sa pričom o navodnoj krađi.

-Uuuu, majku mu! Pa, ženo, sunce ti poljubim, ovo će na nas udariti strani pemzioneri!!

-Jel onaj Gavro, što je u Nirbergu radio na baušteli, pa nam sad vadi mast sa 450 ojra mjesečno? Baš ga čekam, neka udari, saliću mu kiselinu na glavu, ošuriću ga ko prase za 29. novembar, sada već puna srdžbe vizualizuje domaćica.

-Ma ne Gavro, kakav Gavro, babo luda! Udariće na nas stranci. Pemzioneri njihovi. Iz tijeh zemalja zapadnih, vi'š šta piše. Mile ih je nanjušio neđe u Tuzli, Jovelja će.

-Čekaj, Jovane. A, šta će u Tuzli pemzioneri strani? Đe budu? Ošta im je to? Staro je to, bolan, bolesno, gledala sam ja na televiziji, hodaju sa onim hodalicama. Ko stoličica sa četri patrljka, pa polako. Ako krenu u 12. naveče, neće doći do Banjaluke do Nove godine.

-Luda ženo, kako ništa ne znaš! Pa fino ti piše da će udariti ne bliža mjesta, pa tek onda na Banjaluku. Evo šta Dodik veli:

„Onda će se početi dizati Pale, Bijeljina, Doboj i dio Banjaluke da bi se tako napravio spektakl i priča o tome. To je bio njihov plan.“

-Auuu, pa oni ko ajduci idu i bunu prave mesečini. Sreća pa ih je naš Mile, sliku mu ljubim, odma raskrimko. A, viš ti bande pemzionerske, malo im je njihova pemzija, pa oće i našu. I to se krilo po otelima. Kad imaju para. Banda, urliknu domaćica Koviljka. Banda!! A, šta je to spetakl? To što oće da prave?

-To ne znam. Ima tamo na „Grandu“ i „Pinku“, to je nešto što puca i svijetli, đavo ga zna. Nu, čekaj, ženo, ima još. Sve je njih Mile raskrimko:

„Ti strani obavještajci nastoje da koordinišu aktivnosti protiv režima u RS - u nastojanju da dobiju mekšu strukturu ljudi, koje će moći da pridobiju za svoje planove - izjavio je lider SNSD-a. On je naglasio da stranci ne mogu da izvrše pritisak na sadašnju vlast.“

-Auuu, Jovane, pa oni imaju jatake u našim redovima. Viš ti mafije bjelosvjetske. Oće neke mekše. E, cvrc će dobiti mekane, jeknu Koviljka i uhvati se za lakat. Onako kako i treba.

-Kovo, smiri de se. Mi moramo djelovati ko ovi, kako se kaže sad - građani. Moramo odma policiji prijaviti Gavru. Taj ako nije strani plaćenik, a jes, niko nije. Pa taj će mezom dočekati ove pemzionere stranjske kad nam dođu rušiti Republiku Srpsku. A sujmam ja na njega odavno. Sreća pa mi precjednik oči otvorio. Nu, vidi šta još vele u „Glasu“:

„Strani centri moći u FBiH, koji spremaju nerede, pomenuti su i na posljednjem sastanku koalicionih partnera SNSD-a, DNS-a i SP-a, koji je održan prošle sedmice u Banjaluci. Dodik je tada poručio da ima informacije i da zna da postoje strani centri moći koji su stacionirani u Tuzli. Sličan stav na toj konferenciji za novinare iznio je i lider socijalista u RS Petar Đokić. Prema njegovim riječima, oni su svjesni da postoje određeni centri koji u RS žele da izazovu scenario nezadovoljstva.“

-Aaa, aaa, pa to je Koviljka i Petar Đokić potvrdio. Onda je znači istina sigurno.

-A, što se ti pemzioneri zovu strani centri moći, ajde reci mi Jovelja pametna glavo moja?

-Tako im se zove udruženje. Ko naše ovo pemzionersko što ga vodi Rakulj. Jel ti sad jasno, Kovo moja?

-Ma sve je meni jasno, samo mi, eto, nije najjasnije, a izvinćeš me Jovo moj, ja ti se u to ne barkam najbolje, nego za koga ćemo glasati mi. Nešta ja dumam, ako glasamo za Milu, pobiće nas ti strani pemzioneri, a ako ne glasamo, dođe mekši, pa smo opet nagrabusili. A, znaš li ti Jovo moj?

Češkao se Jovo par sekundi po glavi. Nervozno vrtio po rukama novine, pa se opet češkao. Glasno se, demonstrativno nakašljao, napravio psihološku pauzu seoskog tipa i Koviljki, a i komšiluku, glasno poručio:

-Kovo, dede ti prvo potpali novine, da ne stoje ubudale, valja roge peći. Ajvar đeci da pravimo, košto nam i priliči. A, ja odo do Gavre da se raspitam za koga ćemo glasati. On će nam reći. A, i moram uzajmiti para od njega. Njemačka pemzija, jebo joj ti sve.

-Ajde, ajde, oko moje, nek ti da 100 ojra, do prvog ako ima. Valja drva uzeti. A i ovi iz novina lažu sve. Đeće pemzioner na pemzionera udariti. Pu pu pu...

Dragan Bursać je novinar i kolumnista BUKA portala. Možete ga naći na Twitteru@dijalekticar