<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vidljivost smanjena na području Prijedora i Doboja

U BiH ovog jutra vozi se po mjestimično vlažnim kolovozima, a vidljivost je smanjena na 50 do 100 metara na području Prijedora i Doboja, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

01. oktobar 2014, 12:00

Zbog izvođenja sanacionih radova kod brane Bogatići na dionici magistralnog puta Sarajevo - Trnovo od 12.00 do 14.00 časova potpuno će biti obustavljen saobraćaj u trajanju od jednog sata.

U Brčkom će na raskrsnici kod bolnice saobraćaj do 10. oktobra biti otežan zbog radova na izgradnji kružnog toka.

Za vrijeme izgradnje, saobraćaj će biti preusmjeren postojećim tranzitom, i to ulicama Banjalučka - Ibrhimbegovića - Klanac - Centar iz prvca Bijeljine i Čelića. Učesnicima u saobraćaju upućena je molba da se u ovom periodu pridržavaju uputstava sa vertikalne saobraćajne signalizacije.

U okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka - Jajce, dionica Karanovac - Crna Rijeka i regionalnom putu Karanovac – Mitrovići izvode se radovi, zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim odvijanja saobraćaja od 7.00 do 19.00. Saobraćaj se odvija usporeno uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Prijedor - Kozarska Dubica, na lokalitetu Donji Jelovac, došlo je do ulegnuća kolovoza zbog čega se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom u dužini od desetak metara.

Nastavljeni su radovi, zbog prolaska trase cjevovoda, na regionalnom putu Prisika dva - Vitovlje, u mjestu Zapeće, zbog čega se saobraćaj odvija privremeno izgrađenom obilaznicom u dužini od oko 80 metara. Predviđeno je da ovakav režim odvijanja saobraćaja bude aktuelan do 8. oktobra.

Saobraćaj se, zbog odrona, jednom trakom odvija na regionalnim putu Sikirići - Fakovići - Skelani, Tišća - Caparde i LJubovijski most - Drinjača. Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon - Jasik i Ukrina - Gornja Vijaka.

Do 22. oktobra produženi su radovi na deminiranju terena na magistralnom putu Brod - Odžak, u naselju Liješće, na lokalitetu Šikare, zbog čega od 8.00 do 16.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja. Deminiranje se ne izvodi u dana vikenda i praznika.

Nastavljaju se radovi na deminiranju terena na dionici magistralnog puta Doboj - Tuzla u mjestu Stanić Rijeka, zbog čega od 9.00 do 15.00 dolazi do povremenih obustava saobraćaja. Predviđeno je da radovi traju do 17. oktobra.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva - Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od tri i po metra.

Na putu Brod na Drini - Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona.

Na dionicama na području Federacije BiH gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije.

Na dionici Simin Han - Kalesija, u mjestu Babajići, zabranjeno je saobraćanje za teretna vozila teža od tri i po tone, a na putu Tuzla - Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

Na putu Ljubuški - Čapljina, na izlazu iz Ljubuškog, izvode se sanacioni radovi, pa se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U Konjicu su u toku sanacioni radovi na mostu, pa se saobraća jednom trakom -naizmjenično, kao i na putu Sarajevo - Trnovo, a na putu Tuzla - Ugljevik u mjestu Seljublje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 3,5 tone.

Na graničnim prelazima u BiH nisu evidentirana duža zadržavanja.